IRC

Disa nga zhvillimet e MapServer janë të koordinuara nëpërmjet IRC. Kjo faqe përshkruan se si ju hyni në chat, bëni pyetje, dhe hack rreth përreth me zhvilluesit.

Informacion Serveri dhe Kanali

Server: irc.freenode.net
Channel: #mapserver
Logs: http://irclogs.geoapt.com/mapserver/

Pse IRC?

IRC është një medium kryesor ku hakerat Burimit të Hapuir GIS mblidhen, të bashkëpunojnë, dhe hack. Kjo e bën të lehtë për të komunikuar gjëra të tilla si çështjet e përpilimit, ku i menjëhershëm, reagime të përsëritura lejojnë njerëzit për të bërë shumë progres. Diçka që mund të marrë ditë të rëndë-mail cituar nëpërmjet një maillist mund të marrë vetëm pesëmbëdhjetë minuta në IRC.

IRC është një mënyrë e madhe për të koordinuar takime on-line. Pjesa më e madhe e diskutimit në lidhje me zhvillimin e faqes të re MapServer është e koordinuar nëpërmjet IRC.

Disa njerëz e gjejn IRC’në hutues dhe zakonisht nuk marrin pjesë me përjashtim të takimeve në-linjë.

Si mund të anëtarësohem?

Chatzilla is probably the easiest way to get going. Chatzilla works with Mozilla or Firefox, and once you have it installed, you can log on to the channel by pointing your browser at:

irc://irc.freenode.net/#mapserver

Ka shumë programe IRC në dispozicion. Kjo faqe <http://tikiwiki.org/ConnectingToIrc> __ ofron një listë të mirë për platforma të ndryshme.